Korisnički servis: Registrujte se
047.jpg

18. 05. 2017.

NELT doo osvojio titulu najpoželjnijeg poslodavca u distributivnom sektoru

Već petu godinu za redom kompanija NELT je nominovana za Najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini, u sklopu istraživanja u kojem učestvuju posjetioci portala Posao.ba. Ove godine, kompanija NELT doo proglašena je Najpoželjnijim poslodavcem 2017. u distributivnom sektoru. Ceremonija dodjele priznanja, održana je 12. maja 2017. godine u Hotelu Hills, u prisustvu predstavnika najuspješnijih kompanija, vladinog sektora, diplomatskog kora i međunarodnih organizacija. 
 
Istraživanje je trajalo 3 mjeseca, ukupno je nominovano 724 kompanije iz cijele BiH, a obuhvaćeno je 18.490 pojedinačnih glasova. U istraživanju su učestvovali ispitanici iz preko 100 gradova širom Bosne i Hercegovine, a prosječna dob učesnika je od 25 do 35 godina. Najveći broj učesnika ima visoku stručnu spremu, čak 63%, a 75% ispitanika su trenutno zaposleni.
 
Učesnici u istraživanju kod poslodavaca najviše cijene dobar odnos prema zaposlenima i pozitivno radno okruženje. Na trećem mjestu se nalazi sigurnost zadržavanja posla. Među razlozima koje su ispitanici naveli kao bitne su također i visok kvalitet proizvoda i usluga kompanije, mogućnost razvoja profesionalnih vještina, te visina plate i ostale beneficije.
 
Kompanija Nelt doo proglašena je Najpoželjnijim poslodavcem 2017. u distributivnom sektoru. Izvršni direktor kompanije g. Neven Hadžisulejmanović napomenuo je kako je ovo priznanje uvijek velika čast koja se ukazuje samo najistaknutijim privrednim subjektima, koji kontinuirano ulažu u selekciju i razvoj ljudskih potencijala. Činjenica da se za najpoželjnije poslodavce nominuju i biraju kompanije čiji trenutni i potencijalni zaposlenici aktivno učestvuju u izboru i samo od njih zavisi konačan rezultat istraživanja daje dodatni motiv da se svake godine intenzivnije radi na poboljšanju zadovoljstva uposlenika, ali i izgradnji pozitivnog imiža kompanije. Veliku zahvalnost za odličan plasman kompanije dugujemo prvenstveno svojim zaposlenicima, koji su na ovaj način izrazili svoje zadovoljstvo trenutnim uslovima rada u našoj organizaciji. 

Galerija