Korisnički servis: Registrujte se
1024z260_4_Sajt_baner_1024x260_2.png

21. 03. 2019.

Indira Semanić za posao.ba o izboru Naj poslodavca

U toku je tradicionalno glasanje za Naj poslodavca u Bosni i Hercegovini koje organizuju kompanija Kolektiv i vodeći portal za zapošljavanje Posao.ba.  Od 2012. godine do danas, kompanija Nelt je šest puta bila nosilac neke od titula u okviru ovog istraživanja. Svi zainteresovani imaju priliku da glasaju do 31. marta popunjavanjem upitnika.

„Priznanja koja dolaze od strane poslovnih partnera i javnosti su nam bitna, jer je to vid potvrde da posao obavljamo kvalitetno i u skladu sa našim organizacijskim vrijednostima. Nama je jako važno biti najpoželjniji poslodavac našim zaposlenicima, jer je to misija kojoj se svaki dan posvećujemo: Da naši zaposlenici budu zadovoljni i sretni što su dio Nelta.“, istakla je Indira Semanić, HR Business Partner, u kratkom razgovoru za portal Posao.ba. 

Posao.ba Brend poslodavca i sveukupna briga o zaposlenicima važna je za sretnog radnika, koliko i kako Nelt radi na tome i koji su vaši savjeti?

Jedna od pet naših organizacijskih vrijednosti je briga o ljudima, te smatramo da već time pokazujemo koliko nam je važno da naši zaposlenici budu zadovoljni i da smo usmjereni jedni na druge. Uspjehe koje postižemo iz godine u godinu nisu rezultat usmjerenosti na ciljeve već rezultat brige o ljudima. Duboko vjerujemo da rezultati dolaze sami po sebi kad su zaposlenici sretni i kada brinemo o njima i to je divna formula koju su spoznale sve uspješne kompanije-naravno i Nelt u prvom redu. Zadaća svih lidera unutar Nelta je briga o svim članovima svog tima i individualan pristup u radu sa njima, uvažavanje različitosti i usmjerenost na ono najbolje kod svakog pojedinca. Naprosto, mi smo Nelt, tako mi radimo!

Posao.ba Koji su Neltovi planovi do kraja 2019? Da li planirate nova zapošljavanja i u kojem obimu?

Naša kompanija, koju krasi vrijednost „mentalitet +1“ uvijek ima ambiciozne planove i u najmanju ruku SMART ciljeve. Širimo naše kapacitete, širimo naš tim i imamo tendenciju rasta i u tekućoj godini kroz proširenje distributivnih portfolia i proširenju kapaciteta u pružanju logističkih usluga. Upravo traje izgradnja našeg novog distributivno-logističkog centra koji treba biti završen kroz mjesec-dva, a to uvijek podrazumijeva nova zapošljavanja i pružanje šanse onim najboljima.