Korisnički servis: Registrujte se
1024z260_4_Sajt_baner_1024x260_2.png

19. 04. 2019.

Nelt Grupa dobitnik nagrade "Sarajevo Business Bridge Awards 2019“

U okviru 10. Sarajevo Business Foruma, koji se u Sarajevu održava od 17. do 19. aprila, kompaniji Nelt je uručena prestižna regionalna nagrada „Sarajevo Business Bridge Awards 2019“ u kategoriji „Business of the Year“.

Ispred Nelt Grupe nagradu je primio Goran Cerovina, izvršni direktor Nelta za tržište BIH, koji je tom prilikom izjavio: „Nelt Grupa kao jedan od najuspješnijih poslovnih sistema, danas zapošljava 4.000 ljudi u 11 kompanija, na isto toliko tržišta u Jugoistočnoj Evropi i Africi. Liderska pozicija i uspjesi koje ostvarujemo punih 25 godina rezultat su našeg konstantnog ulaganja u unaprijeđenje usluga, primjenu novih tehnologija i investiranje u edukaciju i razvoj zaposlenih.“

Prema riječima direktora Cerovine, Nelt Grupa prepoznaje i prati globalne trendove i tendencije, pa je tako samo prošle godine investirala 15 miliona eura u regionalno širenje integrisanih logističkih usluga. „Težnja je da se proizvodne ili marketing kompanije fokusiraju na svoj osnovni biznis, a da logistiku ili neke njene dijelove, prepuštaju logističkim kompanijama, čime ostvaruju veću efikasnost, bolji kvalitet i niže operativne troškove“, zaključio je Cerovina.

Sarajevo Business Forum (SBF) se uspješno održava od 2010. godine, i povezuje međunarodne institucionalne i privatne investitore i kompanije sa poslovnim ljudima i vlasnicima projekata iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

SBF predstavlja platformu za umrežavanje i istraživanje poslovnih i investicijskih prilika u Jugoistočnoj Evropi, sa jedinstvenim ciljem ekonomskog razvoja regije. Ove godine SBF je predstavio projekte i poslovne mogućnosti iz oblasti nekretnina, turizma, IT-a, digitalne ekonomije, obrazovanja, sporta, kulture, poljoprivrede, energetike, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, metalne, drvne i drugih industrija.